[E-KNJIGA] Vodič po ETF skladih za začetnike

Ekskluzivno za naše naročnike na e-novice je na voljo celovita in zelo poučna online publikacija, ki vam bo v pomoč pri učinkovitem investiranju v ETF sklade.

Pred investiranjem svojega denarja morate najprej investirati v svoje izobraževanje. To je namreč daleč najbolj pomembna investicija, ki mimogrede, prinaša zagotovo najboljše obresti. Verjamemo, da vam bo pričujoča e-knjiga v veliko pomoč!

E-knjiga prinaša odgovore na sledeča vprašanja:

  • Kateri sta dve najpomembnejši vprašanji, ki si jih morate zastaviti pred investiranjem?
  • Kako lahko postane investiranje povsem preprosto?
  • Katere napake povprečnemu Slovencu na leto odnesejo kar 2.000 € in kako se jim izogniti?
  • Kaj so to ETF skladi?
  • Katere so prednosti in slabosti investiranja v ETF sklade?
  • Kako učinkovito investirati v ETF sklade?
  • Na kaj morate biti posebej pri izbiri trgovalnega računa?

Omenjena publikacija prinaša tudi nasvete za primerno razpršitev premoženja ter primere portfeljev za različne tipe vlagateljev.

Celovita, kratka in zelo poučna publikacija, ki vam bo pokazala kako učinkovito investirati v ETF sklade, kako zaradi stroškovne učinkovitosti prihraniti več 1.000 € in predvsem kako investirati varno in donosno!

Vpišite svoje ime in e-naslov in postanite naročnik na e-novice. S pritiskom na gumb »Želim e-knjigo« pa boste po e-pošti prejeli online publikacijo Vodič po ETF skladih za začetnike.

Nekaj citatov iz e-knjige

Če bi leta 1985 posameznik investiral 50.000 € v enkratnem znesku, bi z donosom povprečnega investitorja (preplačani stroški in neracionalne odločitve) po 30-ih letih prišel do izkupička zgolj 149.000 €. Če bi denar ostal investiran vseskozi in bi bil investiran v indeksni sklad, ki bi sledil donosu ameriških delnic, pa bi imel vlagatelj na svojem računu po 30-ih letih skorajda 1 milijon €. Torej, razlika med enim in drugim načinom znaša kar 850.000 €, ki ste jih izgubili, a bi lahko bili vaši. Opa, to pa zares ni malo denarja. In to pri tem, da sta oba vlagatelja prevzela popolnoma enako tveganje pri izboru vrednostnih papirjev.

Nekateri ETF skladi imajo v primerjavi z vzajemnimi skladi tudi do 10-krat nižje letne upravljavske stroške, kar se na koncu zelo pozna pri izkupičku denarja po koncu investiranja.

Vzajemni sklad, ki vlaga v ameriške delnice, ima v povprečju nekje do 2,5% letne upravljavske provizije; ETF sklad, ki vlaga enako, torej v ameriške delnice, pa ima zgolj 0,07% letne upravljavske provizije – razlika je očitna!

Raziskava je pokazala, da je sam indeks ameriških delnic v 30-letnem obdobju, na letni ravni rasel s stopnjo 10,35 % na leto. V istem obdobju je povprečni investitor dosegel veliko manjši donos, zgolj 3,66 % letno.