Finančni načrt

Zakaj potrebujem finančni načrt?

  • ker pridobite individualni predlog različnih finančnih naložb, izbranih glede na vašo osebno situacijo in pričakovanja
  • ker prihranite na času in denarju, ker nekdo za vas pregleda ponudbe na trgu in vam svetuje izbor najboljših
  • ker pridobite objektivno sliko, saj finančni načrt vsebuje osvetlitev vseh stroškov, tveganj in davčnih vidikov predlaganih naložb
  • ker dobite na enem mestu izris poti do vaših finančnih ciljev z izračunom in vsemi potrebnimi napotki
  • ker načrt vključuje dolgoročnega profesionalnega sogovornika na poti do uresničitve vaših finančnih ciljev!

S finančnim načrtom se v celoti izognete:

  • stresu in spopadanju z veliko količino informacij
  • morebitni napačni odločitvi za investiranje vaših sredstev
  • plačilu previsokih stroškov, ki na dolgi rok precej znižujejo vašo donosnost
  • temu, da bi tvegali preveč in morebiti izgubili vaša vložena sredstva
  • večini napak, ki jih počnejo finančno nepismeni vlagatelji

Zakaj bi izdelavo načrta zaupali nam?

Zato vam vsekakor priporočam, da se pred odločitvijo, kam boste zaupali vaše prihranke in s kom boste hodili po poti do uresničitve vaših finančnih ciljev , pozanimate pri več različnih ponudnikih. Vsekakor sam zagovarjam neodvisno finančno svetovanje, ki na prvo mesto postavi vas ter vam – neodvisno od finančne industrije – pripravi izbor najboljših in najcenejših opcij za investiranje in varčevanje. Le v tem primeru je vaša pot do finančnih ciljev mirna ter brez stresa in prepričani ste lahko, da boste vaše finančne cilje tudi dosegli!

Zahtevajte izdelavo vašega osebnega finančnega načrta

Vam pri odločitvi lahko pripomore mnenje naših strank? 

Znanje iz finančne pismenosti sem pridobivala iz lastnih izkušenj, kar pa se je izkazalo za zelo drago. Obeti raznih finančnih svetovalcev so se izkazali sčasoma za zelo skromne v realnosti, saj sem šele čez čas opazila visoke stroške, ki sem jih plačevala za upravljanje. Pa tudi finančni produkti, ki so mi bili svetovani, so bili zame neustrezni. Zato sem bila na začetku sodelovanja z Matjažem, ko mi je pripravil finančni načrt, zelo previdna. Vendar je čas prinesel dokaz, da upošteva individualni izbor in se prilagaja zahtevam; donosi se resnično skladajo s predvidenimi. Ko potrebujem nasvet, je vedno pripravljen pomagati. Zato verjamem, da bo sodelovanje še dolgo in uspešno.

Vesna Zabukovec, Internistična kardiološka ordinacija, Ljubljana

Matjaža sem spoznala dve leti nazaj, ko sem bila na seminarju o finančni pismenosti. Vedela sem, da je treba privarčevana  sredstva razpršiti, ampak kako, kam, v katere finančne produkte … in komu zaupati?! Dejstvo je, da se na investiranje nisem spoznala v tolikšni meri, da bi si lahko zagotovila pravilne odločitve na področju financ. Odkar z Matjažem sodelujeva, moje naložbe dosegajo bistveno večjo rast. In predvsem, pomembno je, da mu lahko zaupam.

Polona Ipavec, okolica Nove Gorice

Glede na to, da nisem imela veliko znanja o finančni pismenosti, no razen osnov, sem se po priporočilu Petre Žagar odločila, da te kontaktiram in poizvem o tem kaj več. Prišla sem namreč do spoznanja, da to da jaz delam za denar ni več zabavno ampak že sama misel, da zaposlim denar, da bi on delal zame…, no to je bilo tisto mamljivo.

Prijetno presenečenje je bil najin prvi osebni stik. Stisk roke, iskren pogled v oči in pa nasmeh, prijazna beseda, so botrovali temu, da sem takoj po vstopu v pisarno izgubila tremo. Nad izdelanim finančnim načrtom sem bila očarana, češnja na vrhu tortice pa je bila še razlaga k vsaki temi, ki je bila v načrtu.

Finance si mi približal na moj nivo znanja, ki sem ga takoj razumela in določene stvari, ki so se mi prej zdele komplicirane, so se pokazale za čist simple!

Matjaž resnično obvladaš svoje delo in vidi se, da to, kar počneš, počneš z veliko mero srčnosti. Znaš dvigniti vibracijo in razpoloženje tako visoko, da človek komaj čaka, da začne z naložbami!

Sem iz srca hvaležna, da sem te imela čast spoznati in da si me vpeljal v svet financ, ki sploh niso tak bav-bav kot na začetku marsikdo misli da so!

Hvala, hvala, hvala!

Valentina Klemenčič

Prišel je trenutek, ko sem se zavedal, da sem svojemu denarju slab gospodar in, da stanje na mojem bančnem računu na koncu meseca dejansko ne odraža količine dela in truda, ki sem ga opravil in vložil. Hotel sem, da moja prihodnost ne bo odvisna od mojih otrok, ampak bom za vse to poskrbel sam, že pred upokojitvijo. Ker sem po naravi zelo natančen in analitičen, sem tako deloval tudi pri vprašanju, komu bom zaupal svoje finance. Prečesal sem ogromno število ponudnikov finančnega svetovanja in opravil kar nekaj srečanj, toda le redki so me prepričali, saj pri njih nisem dobil neodvisnih informacij, ki bi mi tako zelo pomagale pri vzpostavitvi mojega finančnega načrta za prihodnost.  Ljudje smo si različni, vsak posameznik ima svoje potrebe, želje in navade.

Matjaž je v trenutku prestal vse moje “teste”. Prepričala me je njegova iskrenost, znanje, neodvisnost in energija. Finančni načrt mi je bil predstavljen v celoti na razumljiv način in takoj sem vedel, kje na svojem “finančnem zemljevidu” se nahajam in kam sem namenjen. Prepričan sem, da če se bom finančnega načrta v celoti držal, je uspeh zagotovljen in moj dolgoročni finančni cilj nedvomno dosežen.

Jani Simčič

Za področje financ in investiranja sem se začel zanimati pred štirimi leti. Najprej sem pričel s prebiranjem knjig, posameznih spletnih  dnevnikov in gledanjem Youtube videov. S tem sem dobil neki osnovni pregled, nisem pa dobil odgovorov na specifična vprašanja, ki so vezana na investiranje v Sloveniji, saj je bila večina teh virov angleških oz. precej specifičnih za investiranje v ZDA. Kasneje sem se udeležil tečaja o investiranju v indeksne sklade, odprl trgovalni račun in z deležem sredstev kupil par indeksnih skladov. Želel sem razpršiti svoja sredstva še v druge naložbene razrede, vendar nisem poznal vseh potrebnih korakov. Zaradi zahtevne službe in treh majhnih otrok mi je prostega časa, v katerem bi lahko podrobno raziskoval posamezne naložbene razrede, preprosto zmanjkalo, zato sem se odločil, da si poiščem mentorja. Že predhodno sem imel odlične izkušnje z mentorstvom na drugih področjih.

Med študijem sem treniral z osebnim trenerjem, ki mi je pomagal doseči povsem nov nivo fizične pripravljenosti, kasneje med specializacijo družinske medicine pa sem imel mentorico, ki mi je pomagala prenesti obilico teoretičnega znanja, pridobljenega med študijem medicine v vsakdanjo prakso. Matjaža sem odkril preko njegovega Tedx govora, kasneje je pridobil moje zaupanje z video predavanji, ki jih redno objavlja v okviru Inštituta za neodvisnost.

Pritegnilo me je to, da v okviru Inštituta za neodvisnost zagovarja celosten pristop – finančno, energijsko, telesno in miselno neodvisnost. Njegov finančni načrt mi je pomagal, da sem razporedil sredstva še v preostale investicijske razrede (plemenite kovine, ETF sklade, ki imajo dober donos tudi v času krize ter manjši del v kriptovalute), tako da sem sedaj dosti bolj pripravljen na morebitno turbulentno dogajanje na finančnih trgih. Predstavil mi je prednosti in slabosti posameznih investicijskih razredov ter mi priporočil dodatne relevantne vire za sprotno izobraževanje.

Usmeril me je k preverjenim ponudnikom posameznih investicijskih razredov, pomagal pri ureditvi birokratskih zadev ter sproti razjasnil nejasnosti, ki so se mi porajale. Lahko rečem, da sem v zadnjem letu, odkar sodelujem z Matjažem, na področju finančne pismenosti naredil neprimerno večji napredek kot prej tri leta skupaj.

Domen Leskovec, zdravnik družinske medicine iz Kopra

Z Matjažem sem se spoznal na podjetniški delavnici na temo osebnih financ. Moram priznati, da sem precej »alergičen« na pretirano marketinško usmerjene prezentacije, sploh na tovrstnih temah – finance, podjetništvo ipd. To predavanje gotovo ni bilo eno izmed teh, saj je Matjaž praktično in odkrito predstavil zadeve, ki sem jih že sam imel v glavi oziroma sem jih prebral v literaturi.  Všeč mi je bilo tudi dejstvo, da tudi sam pokaže, kaj in kako počne s svojim denarjem, to pomeni, da kar svetuje svojim uporabnikom, tudi sam počne in ima »skin in the game«. Sedaj je od tega minilo že kakšno leto in sem z njim zelo zadovoljen, nudi mi pomoč in nasvete za zadeve, ki me zanimajo in so relevantne za moja vlaganja. Najbolj mi je Matjaž pomagal pri povezavi prakse in teorije – vedel sem, kaj želim storiti glede svojih osebnih financ in vlaganj, vedel sem, v kaj želim investirati, a nisem vedel kako se zadeve lotiti in na kaj vse je potrebno biti pozoren. Tu sem s strani Matjaža prejel vso potrebno podporo in odgovore, tako da sem trenutno super zadovoljen s svojo situacijo in mu bom zaupal tudi v prihodnosti. Matjaža definitivno priporočam, ker je kot prvo človek na mestu, kot drugo pa strokovnjak na svojem področju!

Domen Bremec, Celje – www.SuperTrening.si