Investicijske strategije za turbulentne čase – 1. del

Investicijske strategije za turbulentne čase – 1. del

Je pred nami jesenski borzni zlom ali generacijska priložnost za vstop?

Večina borznih indeksov je letošnje leto prestala pot ˝od pekla do raja˝, zdaj pa prihaja čas za streznitev in soočenje z realnostjo.

Jesen, ki je na finančnih trgih tradicionalno povezana z večjo volatilnostjo in zniževanji tečajev, ima letos kar nekaj ˝dodatkov˝, osnovni pa je vsekakor ta, da je precej veliko število naložbenih razredov ponudilo rekordne donose v rekordnem času.

Ameriške predsedniške volitve bodo vsekakor pomembno prispevale k negotovosti vse do začetka meseca novembra, za vmesno popestritev pa bo – kot vse kaže – poskrbel drugi val korone in vse, kar nam prinaša: potencialno omejevanje, s čimer bosta ponovno na udaru ekonomija ter potrošnja.

Kombinacija vseh dejavnikov kaže na tempirano bombo, ki se, kot lahko spremljamo, že odvija. Če želite tudi tokratne padce na trgih spremeniti v priložnosti, potem morate imeti dodatna znanja in spretnosti ter prepotrebne izkušnje.

V pogovoru v živo, ki sem ga imel v sodelovanju z Inštitutom za neodvisnost, sem predvsem pojasnil ozadje finančnih sistemov in spregovoril o nevarnosti inflacije.

V posnetku boste lahko poslušali o naslednjih temah:

  • Zakaj smo trenutno na pomembni prelomnici na finančnih trgih?
  • Kaj je v resnici v ozadju finančnega sistema in zakaj je pomembno, kdo ima pravico do izdaje denarja in kontrolo nad tem?
  • Kaj je največja nevarnost, ki čaka vlagatelje v naslednjih letih?
  • Nam bo prihodnost res postregla z visoko inflacijo ali celo hiperinflacijo?
  • Kako poskrbeti za primerno zaščito svojega premoženja in kje se skrivajo priložnosti glede povečanja kapitala.
  • Preverjene strategije in izkušnje iz preteklosti, ki delujejo v turbulentnih časih.
  • Psihološka priprava in naravnanost pri investiranju v naslednjih mesecih.

DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Cresus, finančno svetovanje Matjaž Štamulak s.p. ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.