Investicijske strategije za turbulentne čase – 2. del

Investicijske strategije za turbulentne čase – 2. del

Po izjemnem odzivu na pogovor v živo, ki sem ga v sodelovanju z Inštitutom za neodvisnost pripravil za širšo javnost, smo pripravili nadaljevanje te vroče teme.

Če si prvega dela še niste ogledali, vas vabim, da si ga zavrtite TUKAJ.

V drugem delu pogovora v živo se mi je pridružil še upravljalec premoženja Jernej Lukman in skupaj sva predelala naslednje teme:

  • uspešne in preverjene strategije upravljanja za takšne čase,
  • kateri naložbeni razredi so trenutno izjemno podcenjeni in zakaj,
  • Kako aktivno upravljati tveganja in jih obvladovati,
  • uspešne kratkoročne strategije vs. uspešne dolgoročne strategije – kaj je boljše?

DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Cresus, finančno svetovanje Matjaž Štamulak s.p. ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.