VIDEO – Korona kriza – priložnost ali past?

Korona kriza – priložnost ali past?

Skrb za lastno finančno neodvisnost in bila še nikoli bolj pomembna, kot v takšnih časih, kot so danes. Priložnosti je namreč trenutno veliko več, kot v »dobrih« časih, pomembno pa je vedeti, da je vedno prisotno tudi tveganje, zato velja, da morate biti dobro informirani in imeti ustrezno znanje.

Kitajska pismenka za krizo je sestavljena iz dveh besed – nevarnost in priložnost. Iz tega lahko razberemo, da imamo vedno priložnost usmeriti svoj fokus tako v nevarnosti, kot tudi v priložnosti. In to, kar bomo želeli videti, je vedno zgolj naša odločitev.

Ni skrivnost, da je največje število novodobnih milijonarjev, ki so to postali z investicijami, zelo agresivno investiralo v zadnji krizi leta 2008. Se tokrat zgodovina ponavlja ali je na delu kaj večjega, bolj nevarnega?

V videu prispevku sem za Inštitut za neodvisnost govoril o naslednjih temah:

  • Zakaj je v takšnih časih pomembno, da gradite svojo neodvisnost?
  • Zakaj je danes najpomembnejša vaša mentalna stabilnost in kako vam lahko pomaga pri soočanju s trenutno situacijo?
  • Kakšno je ozadje trenutne finančnega položaja na svetu – je to zgolj ciklus ali je na delu kaj večjega in bolj nevarnega?
  • Kaj se lahko naučimo iz zgodovine in preteklih kriz?
  • Kakšni so potencialni scenariji razpleta trenutne krize?
  • Kako si v teh časih graditi finančno neodvisnost in kako biti pripravljen na vse potencialne scenarije v prihodnosti?
  • 5 učinkovitih strategij, kako ne izgubljati denarja v kriznih časih!

Vabim vas k ogledu posnetka!

DISCLAIMER – OMEJITEV ODGOVORNOSTI Prispevek ne predstavlja investicijskega svetovanja. Trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti vsebuje večjo stopnjo tveganja in lahko povzroči izgube. Izvedeni finančni instrumenti niso primerna naložba za povprečno neprofesionalno stranko. Vsebina prispevka ne predstavlja priporočil za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, niti ne pomeni ponudbe ali vabila k izstavljanju ponudb za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je namenjena informiranju javnosti o storitvah ter dogajanjih na kapitalskih trgih. Pretekla donosnost finančnih instrumentov ni pokazatelj donosnosti v prihodnosti. Cresus, finančno svetovanje Matjaž Štamulak s.p. ni odgovoren za motnje pri delovanju spletnih strani, niti ne jamči za točnost in popolnost objavljenih podatkov in ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice, ki bi izhajale iz njihove uporabe.