Družinske finance

Postavite zdrave temelje za vaše družinske finance!

Načrtovanje družinskih financ je izjemnega pomena, če si hočemo na dolgi rok prihraniti precej stresa ob nepričakovanih izdatkih. Zdravi odnosi vsekakor temeljijo na zdravem družinskem proračunu.

Pomembno je, da družinske  finance upravljamo učinkovito in imamo nad njimi kontrolo. Pametno je pridobiti nasvete in znanje glede učinkovitega upravljanja z družinskim proračunom ter imeti nadzor nad odhodki in prihodki.

Upravljanje osebnih in družinskih financ je iz dneva v dan bolj nujna tema za vsakega posameznika, kaj šele za družino. Spremenjene tržne razmere in predvsem potencialna prihodnja tveganja danes vsakogar postavljajo pred dejstvo, da se s svojim denarjem in mesečnim proračunom mora aktivno ukvarjati in poiskati najboljše nasvete, kako učinkovito upravljati tisto, kar ostane.

Koliko nas stanejo otroci?

Vsak otrok v družini nas do njegovega 18 leta stane skoraj 50.000 €

Raziskava Evropske komisije je pokazala, da starši za otroke namenjamo 20 do 30 osdstotkov  družinskega proračuna mesečno

Država skladno s trendi svetovnega gospodarstva vedno bolj prenaša socialna bremena na posameznika. Ste še vedno prepričani, da je šolanje pri nas zastonj?

Upravljanje osebnih financ

Nepričakovane izdatke v višini 600 € bi v letu 2014 iz lastnih sredstev lahko poravnalo le 51 % slovenskih gospodinjstev.

Koliko prijateljev poznate, ki imajo hišo ali stanovanje na kredit? Koliko izmed njih je zelo podrobno prebralo splošne pogoje pri najemu kredita in koliko jih je naredilo analizo trga, kateri kredit se najbolj izplača

5 temeljev za zdrave družinske finance

Hišo vedno začnemo graditi pri temeljih, enako velja za družinske finance. Na naši življenjski poti nas vsakogar spremljajo določena tveganja, na katere ne moremo vplivati. Če se kakšno tveganje uresniči, lahko to pomeni šok za družino, kaj šele za družinsko blagajno. Pred načrtovanjem varčevanja je tako nujno preveriti osebno zaščito pred različnimi mogočimi situacijami (poškodba, smrt, invalidnost, bolezni, zdravstveno oskrba, zaščita delovne sposobnosti) ter svetovati najustreznejše in cenovno ugodne rešitve.

Za svoje otroke si tudi vi gotovo želite najboljše. A želeti najbolje še daleč ne pomeni, da bomo lahko to najboljše otroku tudi dejansko privoščili, še posebej če so v igri finančna sredstva. Starše iz leta v leto bolj presenečajo naraščajoči stroški šolanja otroka (financiranje študija, stroški prevoza, nakupa jedilnih bonov, bivanje v tujem mestu, računalniška oprema, nakup potrebne literature, itn). Vsekakor se samo s pravilnim načrtovanjem in varčevanjem z mesečnimi vložki, recimo na primer 40 EUR na 17 let, da zagotoviti prepotrebno glavnico, iz katere bo lahko otrok črpal mesečno ˝štipendijo˝ v višini 509 EUR, kar pa bistveno razbremeni družinski proračun.

Vsak posameznik si želi, da bi po dolgih letih zaposlitve užival sadove svojega dela. Predvsem to pomeni, da bi lahko brezskrbno užival in počel vse tisto, kar mu prej čas ni dopuščal zaradi službe in preostalih obveznosti. A se velikokrat le te želje pri upokojencih ne uresničijo, ker jim višina pokojnine ne zagotavlja osnovne socialne varnosti. Povprečna pokojnina danes v Sloveniji znaša dobrih 600 €. Si predstavljate mesec preživeti zgolj z omenjenim zneskom? Za brezskrbno pot do pokojninskih prihrankov, ki zagotavljajo in ohranjajo standard, morate pridobiti pokojninski načrt in nasvete za ustrezno, varno investiranje.

Nakup nepremičnine je za marsikoga največji življenjski projekt, tudi finančno. V povprečju za lastno nepremičnino Slovenci odštevamo od 100.000 € do 200.000 €, seveda sem niso všteti še stroški vzdrževanja, obnove, itn,… Da boste do svoje nepremičnine prišli hitreje ter ceneje in z manj lastnega denarja, morate imeti na voljo strokovno pomoč tako v fazi financiranja kot tudi v fazi varčevanja. Posebno pozornost morate nameniti pogodbi in pogojem pri sklepanju kredita, saj se tukaj ustvarjajo največje finančne razlike – v plus ali v minus. Poskrbite, da boste imeli varen kredit.

Ste imeli že kdaj kakšen nenaden dogodek, ki vas je finančno obremenil brez opozorila? Če bi danes ostali brez službe, kakšna je vaša rezerva, preko katere bi lahko nemoteno iskali novo? To so dokazi, da je dobro imeti rezervo – kupček denarja, ki je na voljo za financiranje nenadnih dogodkov, morebitnih sprotnih potreb in predvsem – načrtovanje užitkov. Dopusti, potovanja, avanture, obiski, ogledi, koncerti, užitki in iz vsega tega najboljši življenjski spomini. Lažje jih imamo več, če za njih pametno načrtujemo in imamo pokrit finančni del.

Pokličite za svoj sestanek!

Dosegljivi smo na
051 306 213.
Lahko nam pošljete tudi elektronsko pošto na info@cresus.si

To je področje, kjer ima večina ljudi največ želja, najmanj znanja in največ strahov. Z Matjaževo pomočjo pa je lahko pot do finančne varnosti in neodvisnosti veliko krajša in bolj udobna.

Metka Feher Pal
specialistka za zaključevanje, Metka Feher Pal, s.p.

Nikoli nisem niti razmišljala o tem na način, na kakršnega mi je Matjaž predstavil svoje delo. Uspelo mu je in zaupam mu. S svojim znanjem in načinom dela mi je hitreje in sploh pomagal do mojih ciljev.

Špela Šavc
Direktorica, Špelina organizacija dogodkov

Matjaž mi je na podlagi analize mojih želja, ciljev in zmožnosti, objektivno svetoval različne naložbe in mi predstavil vse njihove prednosti, slabosti ter rizike in stroške.

Sintija Vrglez
Marketing specialistka, Norma

Svoje družinske finance želim upravljati kot dober gospodar!Pridobite brezplačno analizo in predlog za upravljanje vašega družinskega proračuna. Izpolnite spodnji obrazec.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

0

Priporočljiva denarna rezerva

0

Povprečni mesečni strošek študenta

0

Kreditni kartici ima povprečen uporabnik

Preverite kako dosegamo cilje naših strank

Pokojnina

Preverite kako smo našim strankam zagotovili brezskrbno pokojnino.

več

Zaščita prihrankov

Tone in Marija sta želela primerno zaščititi svoje prihranke.

več

Družinske finance

Učinkovito upravljanje družinskih financ.

več

Investicijska vlaganja

Na trgu je potrebno poiskati prave priložnosti!

več