Pokojnina

Koliko želja bi želeli uresničiti, če bi imeli 365 dni dopusta letno?

Ali veste, da že danes povprečno izplačana pokojnina znaša komaj 612,54€, veliko Slovencev pa prejema celo nižji znesek od povprečja?

Še leta 1980 so za enega upokojenca delali trije ljudje, danes pa že gremo proti razmerju en delavec, en upokojenec. Manj delovno aktivnih in več upokojencev znižuje višino pokojnine danes in v prihodnje.

Kolikokrat imamo priložnost, da varčujemo za pokojnino? Popravnega izpita tukaj ni.

Vsak od nas si po dolgih letih zaposlitve želi, da bi užil sadove svojega dela. Da bi lahko brez skrbi užival in počel vse tisto, kar čas in obveznosti v aktivni fazi niso dopuščali. A pri upokojencih se te želje velikokrat ne uresničijo, saj jim višina pokojnine ne zagotavlja niti osnovne socialne varnosti, kaj šele izpolnjevanje ostalih želja, ciljev in potreb!

Moja pokojnina, moja skrb!

Slovenija je sicer socialna država, a skrb za zadostno višino pokojnine vedno bolj prelaga na vsakega posameznika. Tako se razlika med povprečno plačo in povprečno pokojnino vedno bolj povečuje, demografske napovedi (staranje prebivalstva in nizka rodnost) pa dajejo slutiti, da bodo pokojnine v prihodnosti še nižje.

Dejstva

  • Danes je delovno aktivnih 1,33 milijona ljudi, do leta 2061 bo takih le še 880.000
  • Danes je vseh upokojencev starejših od 63 let 366.000, do leta 2061 naj bi nas bilo 606.000
  • Tisti, ki se upokojujejo danes, lahko računajo na približno polovico nižji dohodek v pokoju.

Kaj naj za boljšo pokojnino storim takoj?

Prepričani smo, da prav vsak potrebuje svoj osebni finančni načrt, ki mu bo omogočal pravočasno iskanje rešitev za izboljšanje življenjskega standarda v jeseni življenja. Varčevanje za pokojnino postaja osnovni izziv vseh mladih in vseh zaposlenih. Zato smo za to področje še posebej specializirani in vam nudimo pri svetovanju visoko stopnjo poznavanja problematike in ustrezne nasvete glede na vaš premoženjski položaj ter vaša pričakovanja in vaše zmožnosti.

Ker je vsak posameznik oseba zase, danes na trgu ne obstaja finančni produkt, ki bi ga lahko imeli vsi. Ravno obratno. Šele preko pravilnega načina dela finančnega svetovalca stranka ugotovi, kaj je za njo v dani situaciji najbolj primerna ponudba. Tako kot mora zdravnik opraviti temeljiti pregled preden postavi diagnozo, tako je pri finančnem svetovanju vitalnega pomena individualna situacija vsakega posameznika. Profesionalna analiza izpostavi vašo osebno situacijo, ki jo nato upoštevamo pri izbiri primerne ponudbe, pisane na kožo posameznika.

Vsak človek je osebnost zase. In šele, ko človeka spoznaš, mu prisluhneš, narediš analizo stanja, mu lahko zares dobro svetuješ.  Instant nasvet ne obstaja. Z veseljem si bomo vzeli čas za vas! Pokličite nas in se dogovorite za vaše osebno srečanje.

Pokličite za svoj sestanek!

Dosegljivi smo na
051 306 213.
Lahko nam pošljete tudi elektronsko pošto na info@cresus.si

To je področje, kjer ima večina ljudi največ želja, najmanj znanja in največ strahov. Z Matjaževo pomočjo pa je lahko pot do finančne varnosti in neodvisnosti veliko krajša in bolj udobna.

Metka Feher Pal
specialistka za zaključevanje, Metka Feher Pal, s.p.

Nikoli nisem niti razmišljala o tem na način, na kakršnega mi je Matjaž predstavil svoje delo. Uspelo mu je in zaupam mu. S svojim znanjem in načinom dela mi je hitreje in sploh pomagal do mojih ciljev.

Špela Šavc
Direktorica, Špelina organizacija dogodkov

Matjaž mi je na podlagi analize mojih želja, ciljev in zmožnosti, objektivno svetoval različne naložbe in mi predstavil vse njihove prednosti, slabosti ter rizike in stroške.

Sintija Vrglez
Marketing specialistka, Norma

Kako se izogniti pokojninski luknji?Pridobite brezplačno analizo in predlog za rešitev vaše pokojninske luknje. Izpolnite spodnji obrazec.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

0

Manj delovno aktivnih

0

Več upokojencev

0

Pokojnin nižjih od 500 EUR

Preverite kako dosegamo cilje naših strank

Pokojnina

Preverite kako smo našim strankam zagotovili brezskrbno pokojnino.

več

Zaščita prihrankov

Primer potrebe po zaščiti  težko zasluženih prihrankov.

več

Družinske finance

Uspešno upravljanje vaših družinskih financ!

več

Investicijska vlaganja

V vsaki krizi so priložnosti. Le poiskati jih je treba.

več