Varovanje osebnih podatkov

1. Zbirke osebnih podatkov

Cresus, Matjaž Štamulak zbira osebne podatke posameznikov, ki jih je zbral iz javno dostopnih virov ali v okviru zakonitega opravljanja svoje dejavnosti. Osebne podatke zbira z namenom promocije in obveščanja posameznikov o aktivnostih podjetja.

Osebni podatki, ki jih Cresus zbira, so lahko: osebno ime, naslov stalnega ali začasnega bivališča, telefonska številka, ter naslov elektronske pošte. Na podlagi izrecne, osebne in pisne privolitve posameznika oz. sklenitve naročniškega razmerja, ki se šteje kot pogodbeno, pa lahko Cresus zbira tudi druge osebne podatke, ki so  potrebni za uveljavitev pogodbenega sodelovanja.

2. Katere vrste podatkov zbiramo?

Podatke o vas moramo obdelovati, da lahko zagotavljamo storitve, dejavnosti in prodajne izdelke oz. storitve podjetja Cresus. Vrste podatkov, ki jih zbiramo, so odvisne od vaše uporabe naših storitev oz. izdelkov.

 • Osebno ime in elektronski naslov. Podatke zbiramo, da vas zgolj obveščamo o novostih in spremembah na področju financ, webinarjih, akcijskih ponudbah, novicah in svežih vsebinah podjetja Cresus. Elektronsko pošto pošiljamo tudi za usmerjanje na različne dogodke in promocijske akcije vezane na dejavnosti podjetja.  To počnemo redno mesečno.
 • Podatki o transakcijah, izvedenih v naših storitvah. Če naše storitve uporabljate za nakupe ali druge finančne transakcije (na primer če opravite nakup), zbiramo podatke o nakupu ali transakciji. To vključuje podatke o plačilu, kot so ime, priimek, naslov ter druge podatke o računu in preverjanju pristnosti ter podatke za obračunavanje.
 • Podatki o piškotkih: spletna stran podjetja Cresus uporablja tehnologijo, ki se imenuje “piškotki”. Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki se shrani na trdem disku vašega računalnika, ko odprete spletno stran ali določen del spletne strani. Piškotki omogočajo podjetju Cresus, da se seznani s tem, kateri deli njegovih spletnih strani so najbolj priljubljeni, katere strani uporabniki obiskujejo in koliko časa se na teh straneh nahajajo.

  Cresus uporablja piškotke za ugotavljanje strukture prometa na naših straneh, kar nam pomaga pri izboljšavi strukture spletne strani in prilagajanju vašim željam, saj si želimo, da bi vsebine tem bolje ustrezale zanimanju in željam uporabnikov. Če ne želite sprejemati piškotkov, jih lahko onemogočite z upoštevanjem navodil izdelovalca brskalnika.

 

3. Posredovanje podatkov neodvisnim partnerjem

Svojim partnerjem strogo omejimo načine uporabe in razkritja podatkov, ki jim jih posredujemo. Podatkov ne obdelujemo v namene profiliranja.

 • Dobavitelji in ponudniki storitev.
  Podatke in vsebino posredujemo dobaviteljem in ponudnikom storitev, ki podpirajo naš zavod, na primer z zagotavljanjem storitev tehnične infrastrukture, analiziranjem uporabe naših storitev, zagotavljanjem storitev za stranke, zagotavljanjem plačilnih storitev ali izvajanjem anket.
 • Raziskovalci
  Podatke in vsebino zagotavljamo tudi raziskovalnim partnerjem  za izvajanje raziskav za razvoj znanosti in inovacij, ki podpirajo Inštitut ali njegovo poslanstvo ter spodbujajo razvoj in inovacije na področju splošne družbene dobrobiti, tehnološkega napredka, javnega interesa, zdravja in dobrega počutja, vendar zgolj v psevdomizirani obliki, ki raziskovalcem ne izdaja nobenega osebnega podatka.

4. Kakšna je naša pravna podlaga za obdelovanje podatkov?

Podatke zbiramo, uporabljamo in posredujemo na zgoraj opisane načine:

 • v skladu z vašim soglasjem, ki ga lahko kadar koli prekličete;
 • kot je potrebno za izpolnjevanje naših pravnih obveznosti;
 • za zaščito vaših glavnih interesov ali interesov drugih;
 • v skladu z javnim interesom in
 • v skladu z našimi zakonitimi interesi (ali interesi drugih), kar vključuje naše interese za zagotavljanje inovativnih, prilagojenih, varnih in donosnih storitev svojim uporabnikom in partnerjem, razen če nad temi interesi prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo zaščito osebnih podatkov.

5. Hranjenje podatkov, deaktivacija in izbris računa

Upravljalec podatkov, ki je odgovoren za vaše podatke, je Cresus, Matjaž Štamulak s.p. Z  nami  stopite v kontakt prek spleta , klasične pošte ali po telefonu na navedenih kontaktih.

Podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za zagotavljanje naših storitev in izdelkov ali do izbrisa vašega računa oziroma zahteve po izbrisu podatkov. Za aktivne uporabnike to pomeni za nedoločen čas, za neaktivne uporabnike pa 12 mesecev po zadnjem odprtem sporočilu ali kliku na povezavo.

Do podatkov, ki jih prejmemo o vas (vključno s podatki o finančni transakciji, povezani z nakupi), lahko dostopamo in jih hranimo daljše časovno obdobje,  oz. kakor to od nas zahtevajo računovodski standardi in z njimi povezani zakoni.

 • Podatke prejemnikov, ki berejo naše novice, vabila na webinarje, delavnice in seminarje hranimo, dokler se ne odjavijo. Odjavijo se lahko pisno preko e- pošte, telefonsko.
 • Podatke prejemnikov, ki se odjavijo od novic, hranimo še eno leto, vendar jih več ne uporabljamo.
 • Podatke prejemnikov, ki pisno (po e pošti) zahtevajo izbris, izbrišemo v roku 5 dni od prejetja zahtevka.
 • Podatke o prejemnikih, ki se ne odjavijo, a tudi ne berejo naših novic oz. povezav v novicah, izbrišemo v roku 12 mesecev od zadnjega odprtega sporočila ali klika na povezavo.

Soglasje o uporabi osebnih podatkov  lahko prekličete kadarkoli, v celoti ali za posamezni osebni podatek oz. področje in sicer tako, da pošljete preklic na elektronski naslov: info@cresus.si ali uporabite povezavo za odjavo v posredovanem elektronskem sporočilu. Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi soglasja pred njenim preklicem.

V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov imate pravico, da dostopate do svojih podatkov, jih popravite, prenesete in izbrišete. Vse vpoglede, spremembe in popravke urejate po elektronski pošti: info@cresus.si

 

CRESUS, Matjaž Štamulak s.p.
Robindvor 140, 2370 Dravograd

051 306 213